Saten.com Hakkında
Saten Tekstil Hakkında

Türkiyenin Lider Moda Sitesi saten.com, tıpkı 25 yılı aşkın süredir hizmet veren perakende sektöründe yer alan mağazalarında olduğu gibi, internette de zirveyi hedefleyerek Mayıs 2012de yola çıktı. Kurulduğu günden itibaren müşteri memnuniyetini ön plana taşıyarak; Vade Farksız 6 Taksit, Kapıda Ödeme ve en önemlisi - hiç bir yerde olmayan, sadece saten.com'a özel "Anında Kargo" sistemini devreye sokan ilk alışveriş sitesi olmuştur. Saten.com Ekim/2014'ten beri Anında Kargo sistemini Hızlı Gönderi olarak değiştirmiş, Gelen siparişleri, geliş tarihleri ve saatlerine göre sırası ile hızlı bir şekilde kargolamaya başlamıştır.

Güvenli Alışveriş saten.com, veri iletiminde 128 bit şifreleme ile iletilen bilgilerin güvenliğini sağlayan SSL sertifikası kullanmaktadır. saten.com'da kredi kartı bilgileriniz yalnızca sipariş işlemi gerçekleştirilirken kullanılır ve veri tabanında kayıtlı olarak tutulmaz.

Kalite ve Orijinallik Garantisi Satılan ürünlerin orijinalliği ve kalitesi, ürünlerin seçim aşamasında Saten'in özel bir birimiyle, depoda paketleme aşamasında ise %100 kalite kontrolü yapan özel operasyon hattı ile iki defa test edilmektedir.

En iyi Müşteri Deneyimi En iyi müşteri deneyimini yaşatmayı hizmet anlayışının merkezine koyan saten.com, 7 gün 24 saat ulaşılabilen müşteri hizmetleri ekibi ve üyeleri ile birebir iletişim kurduğu Facebook, Twitter, Pinterest ve İnstagram kanalları aracılığı ile sürekli ulaşılabilir durumdadır.

Saten.com'dan almış olduğunuz bir ürünü herhangi bir sebeple iade etmek isterseniz, 7 gün içinde kolayca geri gönderebilirsiniz.
Saten.com online teksit sektörünün öncü firmalarından olup, yenilikçi bakış açısı ile her geçen gün büyüyen bir ailedir. 

Saten.com nedir?

Saten.com en moda ürünleri, üyelerine özel fiyatlarla sunarak, ayrıcalıklı alışveriş deneyimi yaşatan özel bir alışveriş sitesidir. saten.com'a üye olmak tamamen ücretsizdir. saten.com üzerinden satılan tüm ürünler, Saten Güvencesi ile üretilmiş ürünlerdir. saten.com'da en yüksek güvenlik sistemi olan yeşil bar uygulaması bulunmaktadır, 128 bit şifreleme ile iletilen bilgilerin güvenliğini sağlayan SSL Sertifikası kullanılmaktadır.

Sitenizden alışveriş yapmak güvenli mi?

Saten.com'da en yüksek güvenlik sistemi olan yeşil bar uygulaması bulunmaktadır, 128 bit şifreleme ile iletilen bilgilerin güvenliğini sağlayan SSL Sertifikası kullanılmaktadır. saten.com'da alışveriş yapılırken kullanılan kart bilgileri kaydedilmez ve kesinlikle üçüncü kişiler tarafından görülemez.

Fiziki mağazanız var mı?

Saten Tekstil bünyesinde Saten Life markası altında İstanbul'da Avcılar, Kadıköy, Kavacık, Paşabahçe ve Fikirtepe olmak üzere 7, Türkiye Genelinde ise Edirne, Antakya ve İskenderun olmak üzere toplamda 10 mağazamız bulunmaktadır. Mağaza bilgilerine ulaşmak için tıklayın...

Üyelik İşlemleri
Üyelik Ücretli mi?

saten.com üyeliği tamamen ücretsizdir.

Nasıl üye olurum?

saten.com'a üye olmak için anasayfamızda "Üye Olmak İstiyorum" seçeneğini tıklayarak, açılan sayfadaki ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Üyelik işleminizin eksiksiz tamamlanabilmesi için üyelik sırasında vermiş olduğunuz e-mail adresinize gönderilen "Üyelik Onay Maili"ni açmanız ve "Üyeliği Tamamla" butonunu tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemler sonunda üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır.

Üyeliğim hemen aktif olur mu?

Üyeliğinizin aktif olabilmesi için üye formunu doldurma esnasında girmiş olduğunuz e-mail adresinize gönderilen "Üyelik Onay Maili'ni" açmanız ve "Üyeliği Tamamla" butonunu tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemler sonunda üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır.

İptal ve İade Bilgileri
Ürünü iade etmek istediğimde ne yapmam gerekiyor?

Siparişinizin size ulaştığı günü takip eden 7 gün içerisinde, para iadesi isteyen müşterilerimiz 7 gün içerisinde ürün iadesi gerçekleştirebilirler. Üründen kaynaklanan herhangi bir kusurdan dolayı yapacağınız iadelerde ise, iade süreniz 30 gündür. Aşağıda yer alan kriterler çerçevesinde, ürün/ürünlerin iadesini sağlayabilirsiniz.

   -İade edeceğiniz ürün için saten.com sitemiz üzerinden "Hesabım - İade Teleplerim - Yeni Talep Oluştur" iade talep formunu doldurmanız halinde iade kodunuz sizlere verilecektir. İade Kodunuz, mail ve sms olarak da iletilecektir. Sizlere gelen iade kodunuz ile birlikte anlaşmalı kargo firmamızla iade işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    -İade edeceğiniz ürünü, faturanızın "İade Formu" bulunan nüshasını doldurarak, paketi hasar görmemiş, ürünün kullanılmamış hali ve tüm aksesuarlarıyla birlikte ürün üzerinde bulunan etiketi kopmamış şekilde, Aras Kargo (444 25 52) ile göndermenizi rica ederiz. İadenizin bize daha sağlıklı ulaşması için gönderinizi Saten Tekstil anlaşması üzerinden yaptığınızdan emin olunuz.

*Aras Kargo Dışında Başka Bir Kargo Yapılan Karşı Ödemeli İadeler Kabul Edilmemektedir..

    - İadenizi gönderdikten sonra, gerekli olması halinde sizden Aras Kargoya ait 13 haneli gönderi kodunuz talep edilebilir. Sorun yaşamamanız adına, gönderi kodunuzu lütfen saklayınız.

    - Kapıda Ödeme işlemlerinin iadesinde faturanızına asıl nüshasında yer alan İade Formuna Banka Hesap bilgilerinizi (Hesap Sahibi adı Soyadı ve IBAN Numarası) yazmayı unutmayınız.

    -Tek kullanımlık ürünler, hızlı bozulan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.

İade bedeli (iade ettiğiniz toplam ürün bedelleri - Kargo Bedeli & Kapıda Ödeme Hizmet Ücreti iade edilemez), ürünlerin depoya ulaştığı andan itibaren, iade şartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra, kredi kartınıza aktarılmaktadır. Bankanıza bağlı olarak iadenizi kredi kartınızda görmeniz, birkaç gün sürebilir.

Siparişinizde kullandığınız indirim kuponu varsa, iade işlemi esnasında hesabınıza yeniden tanımlanacaktır. Siparişinizin yapıldığı tarihte indirim kuponunda kalan kullanım süresi kadar süre, yapılacak iade işlemi ile yeniden başlayacaktır.

İade Adresi: Saten Tekstil Elektronik İletişim San. ve Tic. Şti. - Adil Mahallesi Demokrasi Caddesi Manolya İş Merkezi No:1 Kat:2 Sultanbeyli / İstanbul

İade etme süresi kaç gündür ?

saten.com üyelerinin "Sebep Göstermeden Cayma Hakkı" 7 gündür.

İademi hangi adrese göndereceğim?

İade Adresi: Saten Tekstil Elektronik İletişim San. ve Tic. Şti. - Adil Mahallesi Demokrasi Caddesi Manolya İş Merkezi No:1 Kat:2 Sultanbeyli / İstanbu

İadede kargo masraflarını ben mi ödeyeceğim?

Siz Alışverişin keyfini doyasıya yaşayın diye ; iade talebiyle saten.com'a gönderdiğiniz tüm ürünlerin kargo masrafları Sateen'e ait olmaktadır. Siparişiniz ile birlikte gelen faturanın asıl nüshasının arka kısmında bulunan İade koşulları doğrultusunda ve faturanızın asıl nüshasında yer alan iade formunu eksiksiz doldurarak, Aras Kargo (444 25 52) ile aşağıdaki adrese "Alıcı Ödemeli" olarak gönderebilirsiniz.

İade Adresi: Saten Tekstil Elektronik İletişim San. ve Tic. Şti. - Adil Mahallesi Demokrasi Caddesi Manolya İş Merkezi No:1 Kat:2 Sultanbeyli / İstanbul

İade ettiğim ürünün geri ödemesi nezaman yapılacak?

Ürünün iade şartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra saten.com tarafından işleminizi Kredi Kartı ile yaptıysanız kartınıza, işlemi Kapıda Ödeme seçeneği ile yaptıysanız belirteceğiniz banka hesap numaralarına iade işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için süre 10 iş günüdür. Bankanıza bağlı olarak, iadenizi kredi kartınızda / banka hesabınızda görmeniz ekstra bir kaç gün daha fazla sürebilir. Bu süreç tamamen bankanıza bağlıdır ve saten.com'un bankanıza müdahale etme hakkı yoktur.

Elime ulaşan ürün için renk/beden değişimi yapabilir miyim?

Saten.com'dan satın aldığınız ürün / ürünleri, tüm kargo masrafları Saten.com'a ait olmak üzere ücretsiz olarak iade edebilirsiniz, renk & beden değişimi yapılamamaktadır..

Elime geçen ürün kusurlu. Ne yapmam gerekiyor?

Ürünü iade süresi içerisinde tarafımıza göndermeniz halinde, ürün/ürünlerin stoklarda olmaması durumunda siparişiniz iptal edilerek para iadesi işlemi gerçekleştirilecektir. İade işlemleri detayı için bkz. "Ürünü iade etmek istediğimde ne yapmam gerekiyor?"

Tutar iadem neden taksit taksit yapılıyor?

Taksitli olarak satın almış olduğunuz ürüne ait bedelin, tamamı kredi kartınıza iade edilmekte ancak bankanız tarafından iadenin kredi kartınıza geri ödemesi, taksitli olarak kartınıza yansıtılmaktadır.

Siparişimi nasıl iptal edebilirim?

Sipariş İptal talebinizi sipariş numaranız ile birlikte [email protected] adresine e-mail göndererek iletebilirsiniz.

Kargo ve Teslimat
Kargo ücretiniz ne kadar?

saten.com üzerinden yapacağınız alışverişlerde Kargo Ücreti 8,99 TL'dir. Ayrıca, Kapıda Ödeme işlemlerin Kargo Tahsilat Komisyon Tutarı olan 5,99 TL siparişinize eklenmektedir. Kapıda Ödeme ücretini ödemek istemeyen müşterilerimiz, kredi kartları ile %100 Güvenli Alışveriş Deneyimini yaşayarak, Peşin Fiyatına 6 Taksit ile alışveriş yapabilirler.

Kargom ne zaman ulaşır?

Sateen.com'da sipariş teslim tarihi; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya ve çevre illerinde %95 * oranında 1-3 ** gün, diğer illerimiz için ise 4-6 ** gün olarak belirtilmiştir.

*
(Yaşanılacak herhangi bir aksilikte müşteri hizmetlerimiz sizinle irtibata geçecektir.)

** (Mücbir sebepler günlere dahil edilmemiştir.)

Aldığım ürün hangi saatlerde teslim edilecek?

Siparişiniz Aras Kargo tarafından 09:00 - 18:00 olan mesai saatleri içerisinde (İş Günlerinde) belirtmiş olduğunuz teslimat adresine gönderilmektedir.

Siparişimin teslimat adresini değiştirebilir miyim?

Siparişinizin statüsünü kontrol etmek için ana sayfanızda yer alan "Hesabım" sekmesinden ilgili siparişi kontrol ediniz. Eğer siparişiniz "Siparişiniz Alınmıştır" statüsünde ise teslimat adresinizi değiştirebilirsiniz. Yeni adresinizi iletmek için 0850 736 22 22 çağrı merkezimizi arayabilir ya da [email protected]m adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Siparişimin alıcı kişisini değiştirebilir miyim?

Siparişinizin statüsünü kontrol etmek için ana sayfanızda yer alan "Hesabım" sekmesinden ilgili siparişi kontrol ediniz. Eğer siparişiniz "Siparişiniz Alınmıştır" statüsünde ise siparişinizin alıcı kişi bilgisini değiştirebilirsiniz. Yeni adresinizi iletmek için 0850 736 22 22 çağrı merkezimizi arayabilir ya da [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Siparişim kargoya verilmiş. Adres değişikliği yapmak istiyorum.

Güncel adres bilginizi Aras Kargoya iletebilmemiz için 0850 736 22 22 Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Resmi tatil günlerinde teslimat yapılıyor mu?

Resmi tatil günlerinde Aras Kargo teslimat yapmamaktadır.

Satın aldığım ürünü erken gönderebilir misiniz?

Siparişleriniz; Sateen.com'a ulaşan tarih ve saate göre, "sırası ile" hızlı bir şekilde kargolanmaktadır.

Siparişim ben adresimde yokken gelmiş.

Kargo firması belirtmiş olduğunuz adrese siparişinizi teslim eder. Adresinizde bulunamamanız durumunda paketinizi en yakın şubeden alabileceğinizi bildiren bir not bırakılır. 3 gün içerisinde paketinizi belirtilen şubeden almamanız durumunda siparişiniz sateen.com'a iade edilir.

Kargom hangi şirket ile gönderilecek?

sateen.com kargo işlemlerini Aras Kargo ile sürdürmektedir. Siparişilerinize ait kargolar Aras Kargo aracılığı ile belirttiğiniz adrese teslim edilir.

Faturayı neden paketin üzerinde gönderiyorsunuz?

Yasal olarak siparişinize ait faturayı paket üzerinde gönderme ve isim soy isim yazma zorunluluğu bulunmaktadır.

Yurtdışına teslimatınız var mı?

sateen.com aracılığıyla verilen siparişlerin teslimatı, şu anda yalnızca Türkiye sınırları içerisinde yapılmaktadır.

Ödeme
Kapıda ödeme seçeneğiniz var mı?

saten.com üzerinden yapacağınız alışverişlerde Kapıda Nakit Ödeme seçeneğiniz mevcuttur. Ödeme sayfasında Kapıda Ödeme seçeneğini seçerek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Kapıda Ödeme işlemlerinde Kargo Tahsilat Komisyon Tutarı olan 4,99 TL alışveriş tutarınıza eklenmektedir.

Siparişlerimi havale yoluyla ödeme yapabiliyor muyum?

saten.com üzerinden yapacağınız alışverişlerde şu an için sadece Kapıda Ödeme ve Kredi Kartı seçeneği ile ödeme yapma olanağı bulunmaktadır. Diğer ödeme seçenekleri konusunda alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir.

Kredi kartına taksit yapılıyor mu?

saten.com üzerinden yapılan alışverişlerde World, Bonus, Axess, Maximum ve CardFinans kredi kartlarına "Vade Farksız 6 Taksit" imkanı bulunmaktadır.

Siparişler
Siparişleri birleştirebiliyor muyum?

saten.com alışveriş modelinde siparişler, ayrı ayrı sevk edilmektedir. Bu nedenle, sipariş birleştirme işlemi yapılamamaktadır.

Siparişimi hediye paketi yaptırabilir miyim?/ Hediye notu ekletebilir miyim?

saten.com üzerinden verilen siparişlerde hediye paketi ve notu uygulaması bulunmamaktadır.

Siparişimde değişiklik yapabilir miyim?

Saten.com üzerinden verdiğiniz siparişlerde, maalesef herhangi bir değişim yapma şansımız bulunmamaktadır. Detaylı bilgi için; [email protected] adresine mail atabilir ya da 0850 736 22 22 numaralı telefonda destek alabilirsiniz.

Aldığım ürünlerin fiyatlarına kdv dahil midir?

sateen.com üzerinden satılan her ürünün satış fiyatına KDV dahildir.

İndirim Kuponları
Nasıl indirim kuponu kazanabilirim?

Facebook / İnstagram / Twitter oyunlarımızı ve site kampanyalarımızı takip ederek İndirim Kuponu kazanabilirsiniz. Ayrıca ücret iadelerinizi de İndirim Kuponu olarak isteyebilirsiniz.

İndirim kuponumu nerede görebilirim?

İndirim kuponu bilgilerinizi üye girişi yaptıktan sonra "Hesabım" bölümünde bulunan "İndirim Kuponlarım" alanından takip edebilirsiniz.

İndirim Kuponlarımı nasıl kullanabilirim?

saten.com sitesinde, sipariş verme işleminizin ödeme aşamasında, ödeme bilgilerinin altında "İndirim Kuponu (Ekle)" butonu yer almaktadır. Bu butona tıklayarak kullanmak istediğiniz indirim kuponunu seçebilirsiniz. Eğer mail adresinize gönderilen bir İndirim Kupon kodunuz varsa bu alan bu kodu yazarak indirimi sağlayabilirsiniz. Bir siparişinizde en fazla 1 adet indirim kuponu kullanabilirsiniz. İndirim Kuponu kullanabilmek için alışveriş tutarınızın İndirim Kuponu tutarınızdan yüksek olması gerekmektedir.

Bir alışverişte kaç tane indirim kuponu kullanabilirim?

Bir siparişinizde en fazla 1 adet indirim kuponu veya indirim kodu kullanabilirsiniz.

E-Bülten
E-bülten almak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

[email protected] adresine E-Bülten almak istemediğinize dair mail atmanız halinde, E-Bülten listemizden mail adresiniz çıkartılacaktır.

E-bülten almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

E-Bülten almak için sitemize üye olmanız yeterlidir.

E-bülten alımını iptal etmeme rağmen hala gönderiliyor.

Talebinizi iletmek için 0850 736 22 22 Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Teknik Bilgiler
Şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim?

Site "Üye Girişi" sayfasında bulunan "Şifremi unuttum" alanına tıkladığınızda e-mail adresinize aktivasyon kodunuz gönderilecektir.

Şifremi nasıl değiştirebilirim?

Şifrenizi değiştirmek için sisteme giriş yaptıktan sonra, "Hesabım" bölümündeki "Kullanıcı Bilgileri" sekmesini kullanarak yeni şifre oluşturabilirsiniz. Güvenliğiniz gereği yeni şifrenizin hem harf hem de sayı içermesi daha güvenli olması anlamına gelmektedir.

Sepetime ürün ekleyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle kullanmış olduğunuz internet tarayıcısından farklı bir tarayıcı ile deneyebilirsiniz. (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera tarayıcılarından herhangi birini tercih edebilirsiniz. Ancak Sateen, En iyi deneyim için Google Chrome önermektedir.) Sorunun devam etmesi durumunda, internet geçmişinizi temizlemenizi ve yeniden denemenizi öneririz.Hatanın giderilememesi halinde, konuyu teknik ekibimize aktarabilmemiz için [email protected] adresine e-posta ile bilgi vermenizi rica ederiz.

Sepetime eklediğim ürünü farklı bir müşteri satın alabilir mi?

saten.com üyelerinin fırsatlardan eşit olarak yararlanabilmesi adına ürün/ürünlere sepette bekleme süresi tanımlamamıştır. Yani sepetinize eklediğiniz bir ürünün stoğu, farklı bir müşterimiz tarafından satın alınabilmektedir.

Üyeliğimi nasıl iptal edebilirim?

Üyelik iptal talebinizi iletmek için 0850 736 22 22 Çağrı Merkezimi arayabilir ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Sipariş verirken ekranda hata mesajı çıkıyor.

Yaşamış olduğunuz sorunun giderilebilmesi için, öncelikle çerezleri temizlemenizi rica ederiz. Hatanın tekrarlanması halinde, kullandığınız tarayıcının adını ve hatanın ekran görüntüsünü [email protected] adresine e-mail ile gönderebilirsiniz.

Kullanım Koşulları
Kullanım Koşulları

Bu internet sitesine girmeniz veya bu internet sitesindeki herhangi bir bilgiyi kullanmanız aşağıdaki koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bu internet sitesine girilmesi, sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zarardan Saten Tekstil Elek. İle. San. ve Tic. Ltd. Şti. sorumlu değildir. Saten Tekstil, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Saten Tekstil işbu site ve site uzantısında mevcut her tür hizmet, ürün, siteyi kullanma koşulları ile sitede sunulan bilgileri önceden bir ihtara gerek olmaksızın değiştirme, siteyi yeniden organize etme, yayını durdurma hakkını saklı tutar. Değişiklikler sitede yayım anında yürürlüğe girer. Sitenin kullanımı ya da siteye giriş ile bu değişiklikler de kabul edilmiş sayılır. Bu koşullar link verilen diğer web sayfaları için de geçerlidir.

Saten Tekstil, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Bu internet sitesi Saten Tekstil'in kontrolü altında olmayan başka internet sitelerine bağlantı veya referans içerebilir. Saten Tekstil, bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

Saten Tekstil bu internet sitesinin genel görünüm ve dizaynı ile internet sitesindeki tüm bilgi, resim, Sateen markası ve diğer markalar, www.sateen.com alan adı, logo, ikon, demonstratif, yazılı, elektronik, grafik veya makinede okunabilir şekilde sunulan teknik veriler, bilgisayar yazılımları, uygulanan satış sistemi, iş metodu ve iş modeli de dahil tüm materyallerin ("Materyaller") ve bunlara ilişkin fikri ve sınai mülkiyet haklarının sahibi veya lisans sahibidir ve yasal koruma altındadır. Internet sitesinde bulunan hiçbir Materyal; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, kod ve yazılım da dahil olmak üzere, değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, başka bir lisana çevrilemez, yeniden yayımlanamaz, başka bir bilgisayara yüklenemez, postalanamaz, iletilemez, sunulamaz ya da dağıtılamaz. Internet sitesinin bütünü veya bir kısmı başka bir internet sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. Aksine hareketler hukuki ve cezai sorumluluğu gerektirir. Saten Tekstil'in burada açıkça belirtilmeyen diğer tüm hakları saklıdır.

Saten Tekstil, dilediği zaman bu yasal uyarı sayfasının içeriğini güncelleme yetkisini saklı tutmaktadır ve kullanıcılarına siteye her girişte yasal uyarı sayfasını ziyaret etmelerini tavsiye etmektedir.

Gizlilik Sözleşmesi
Gizlilik Sözleşmesi

Bu beyan saten.com (Saten Tekstil Elek. İlet. San. Ve Tic. Ltd. Şti.)'un gizlilik politikasını içerir. saten.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

 

saten.com üyelik aşamasında ve daha sonrasında sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep eder. Kişisel bilgilerinizin korunması ve gizliliğinizin sürdürülebilmesi, saten.com ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Bu nedenle vermiş olduğunuz bilgiler, Üyelik Sözleşmesi'nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

 

Sistemle ilgili sorunların tespiti ve söz konusu sorunların en hızlı şekilde giderilebilmesi için, saten.com, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

 

Sitemizdeki kayıt formları, sipariş formları, anketler ve yarışmalarda, irtibat bilgilerinizi (adınız, soyadınız, email adresiniz, telefon numaralarınız ve posta adresiniz) vermeniz talep edilmektedir. Ayrıca, satın alma formunda kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Yukarıda bahsedilen kişisel bilgileriniz; siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişlerinizi ulaştırmak ve siparişleriniz ile ilgili bilgi vermek, ürünler ve hizmetler hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek ve 3. şahısların teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerini bizim adımıza yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

 

saten.com üyesi olduğunuz andan itibaren, aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece, günlük ve haftalık bilgilendirme emailleri, e-mail adresinize gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-maillerle ilgili değişiklik yapma, hizmetten vazgeçme ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-maillerin içeriği; satın almış olduğunuz ürün veya ürünlerle ilgili bilgiler, ilgileneceğinizi düşündüğümüz diğer ürünler, 3. kişilerin reklamlarını ve benzeri bilgileri içerebilir. Demografik bilgiler, sitemizi kullanıcılarımızın ilgi alanlarına göre uyarlamak için kullanılmaktadır. Bu bilgiler, reklamların hedef kitleye uyarlanabilmesini temin etmek maksadıyla ve yalnızca diğer kullanıcılara ait bilgilerle birlikte olmak üzere, reklam verenlerle paylaşılabilir. Bu bilgilerde herhangi bir şekilde kişisel bilgi verilmez, sadece grup olarak kullanıcı eğilimleri ile ilgili bir takım çıkarımlar yapmak ve segmentasyon amacıyla kullanılır. Toplanan mali bilgiler satın aldığınız ürün ve hizmetleri size fatura etmek için kullanılmaktadır. Sitemizde bir satın alma yaptığınızda size ait mali bilgilerin, işleminizi gerçekleştirmek için gerekli 3. şahıslara (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) verilmesini kabul etmektesiniz. Paylaşılacak bilgiler; kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVV2 de dahil olmak üzere gerekli tüm mali bilgileri içerir.

 

Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz, internet güvenlik standardı olan SSL Secure sistemi ile 128 mbit şifrelenmiştir. Bu şekilde, internet üzerindeki dolaşımları sırasında herhangi bir şekilde bu bilgilerinizin istenilmeyen kişi veya kurumlar tarafından ele geçirilmesi önlenmiştir. Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve öneriniz için sitemizdeki iletişim bölümünden bize email gönderebilirsiniz.

 

saten.com üyelik iptal işleminizi [email protected] adresine email göndererek veya sateen.com'da 'Hesabım' sekmesi altında yer alan 'Üyelik İptali' seçeneği üzerinden işlem yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

 

saten.com'a aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Adres : Adil Mah. Demokrasi Cad. No:1 Manolya İş Merkezi Kat: 2 Sultanbeyli / İstanbul

 

Telefon: 0 850 736 22 22 Müşteri Hizmetleri : [email protected]

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI
Saten Tekstil Elektronik İletişim San. Ve Tic. LTD. ŞTI’ne  (“Saten.com”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Saten.com, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar.

Saten.com işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.
1) Saten.com’un kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2) Saten.com kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

www.saten.com web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Saten.com tarafından işlenmektedir. Saten Tekstil Elektronik İletişim San. Ve Tic. LTD. ŞTI’ne ait olan www.saten.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır. www.saten.com ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır. www.saten.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. www.saten.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir. www.saten.com çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. www.saten.com mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3) İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

www.saten.com çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir. www.saten.com web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır. www.saten.com web sitesindeki çerezler ilgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için reklam/tanıtım amacıyla kullanılır. Bu şekilde, web sitesini, mobil uygulamasını kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.

4) İnternet Sitesi üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

www.saten.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” ya da “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz.

5) Saten.com kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

Saten.com, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.
Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:
• web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
• iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
• mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
• elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
• mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
• kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
• müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
• müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
• anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
• hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
• yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

6) Saten.com kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

Saten.com ile paylaşılan kişisel veriler, Saten.com’un gözetimi ve kontrolü altındadır. Saten.com, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

7) Saten.com kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır. Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Saten.com sorumlu değildir. Kişisel verileriniz Saten.com’un hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

8) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

a. işlenip işlenmediğini öğrenme,
b. işlenmişse bilgi talep etme,
c. işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d. yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
e. eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
f. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
g. aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
h. münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i. KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
j.Başvuru formu için tıklayınız.

9) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Saten.com’un yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

10) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Saten.com’un kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Saten.com’un yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Saten.com’la doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

11) Saten.com’a kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için [email protected] e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Üyelik Sözleşmesi

ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

Güncelleme Tarihi: 09.05.2018

1. TARAFLAR

İşbu Üyelik Sözleşmesi ("Sözleşme"); www.saten.com ve mobil cihaz uygulamalarının sahibi olan ve Adil Mah. Demokrasi Cad. No:1 Manolya İş Merkezi Kat:2 Sultanbeyli İstanbul adresinde bulunan Saten Tekstil Elektronik İletişim San. ve Tic. LTD STİ. ( “Saten.com” )ile; www.saten.com ve mobil uygulamasına (“Platform”) aşağıdaki şartları kabul ederek üye olan websitesi kullanıcısı veya mobil cihazlara kurulan uygulamalardan üye olan kullanıcı ( “Üye” ) arasında, Üye'nin Saten.com'un sunduğu Hizmetler'den yararlanmasına ilişkin koşulların belirlenmesi için akdedilmiştir.

Saten.com ve Üye işbu Üyelik Sözleşmesi'nde ayrı ayrı “Taraf” birlikte “Taraflar” olarak anılacaklardır.

2. TANIMLAR

Açık Pazar : Saten.com'un 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca yalnızca "aracı hizmet sağlayıcı" ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca "yer sağlayıcı" sıfatıyla Satıcı’lar ile Alıcı’ları Platform üzerinden buluşturarak Satıcı’ların Platform’dan gerçekleştirdikleri ürün ve/veya hizmet satışlarına ticari temsilci olarak aracılık ettiği modeli ifade eder.

Alıcı : Platform’dan ürün ve/veya hizmet satın alan gerçek ve/veya tüzel kişileri ifade eder.

Gizlilik Politikası ve Veri Koruma Bildirimi : Üyeler’in Platform üzerinden ilettikleri kişisel verilerin, Sateen.com tarafından hangi amaçlarla ve ne şekilde kullanılacağı gibi konular da dahil olmak üzere Saten.com'un kişisel verilere ve çerez kullanımına ilişkin genel gizlilik politikasını düzenleyen ve Platform üzerinden https://www.saten.com/sayfalar/kvkkbilgilendirme linkinden erişilebilecek olan metni ifade eder.

Hesabım Sayfası : Üye’nin Platform’da yer alan çeşitli uygulamalardan ve Hizmetler’den yararlanabilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştirebildiği, kişisel bilgilerini ve uygulama bazında kendisinden talep edilen bilgilerini girdiği sadece ilgili Üye tarafından belirlenen kullanıcı adı ve şifre ile erişilebilen Üye’ye özel sayfayı ifade eder.

Hizmetler : Üyeler’in işbu Üyelik Sözleşmesi içerisinde tanımlı olan iş ve işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla Saten.com tarafından ortaya konulan uygulamaları ifade eder.

Satıcı :Açık Pazar butiklerinde Sateen.com  ile yaptığı Satıcı İş Ortaklığı ve İlan Sözleşmesi kapsamında Platform’a üye olan ve oluşturduğu hesap üzerinden yayınladığı ilanlar aracılığıyla çeşitli ürün ve/veya hizmetleri satışa arz eden tüzel/gerçek kişi üyeyi ifade eder.

3. Tarafların Hak ve Yükümlülükleri

3.1. Üyelik statüsünün kazanılması için, Üye olmak isteyen kullanıcının, Platform’da bulunan işbu Üyelik Sözleşmesi'ni onaylayarak, burada talep edilen bilgileri doğru ve güncel bilgilerle doldurması, Üyelik başvurusunun Saten.com tarafından değerlendirilerek onaylanması gerekmektedir. Üye olmak isteyen kullanıcının 18 (on sekiz) yaşını doldurmuş olması aranacaktır. Onaylanma işleminin tamamlanması ve Üye'ye bildirilmesi ile Üyelik statüsü başlamakta ve böylece Üye işbu Üyelik Sözleşmesi’nde ve Platform’un ilgili yerlerinde belirtilen hak ve yükümlülüklere kavuşmaktadır. Söz konusu Üyelik Sözleşmesi’ni doldururken doğru ve güncel bilgi sağlamayan Üye, bu sebeple doğabilecek tüm zararlardan bizzat sorumludur. Üye, Üyelik statüsünü Hesabım Sayfası'ndan ulaşabileceği "Üyelik İptali" butonuna basarak her zaman sonlandırabilme hakkına sahiptir.

3.2. Üyelik hak ve yükümlülüklerinin hangi kişiye ait olduğu konusunda ihtilaf bulunması ve bu hususta söz konusu kişilerin Sateen.com'dan talepte bulunması halinde, ilgili Üyelik hesabı kullanılarak herhangi bir Hizmet için Saten.com'a ödeme yapan en son kişinin Üyelik hesabının sahibi olduğunu kabul ederek, bu doğrultuda işlem yapacaktır.

3.3. Üye, Platform üzerinden görüntülediği ilanlarla ilgili herhangi bir hukuki işlem veya satın alma süreci başlatmak istemesi halinde, Platform’da yer alanlar da dahil olmak üzere tüm gerekli yasal yükümlülükleri ve yasal prosedürleri yerine getirmek zorunda olduğunu, söz konusu yükümlülükler ve prosedürlerle ilgili olarak Saten.com'un herhangi bir bilgi ve sorumluluğunun bulunmadığını kabul ve beyan eder.

3.4. Açık Pazar butiklerinde, bir diğer deyişle Saten.com'un Platform’da yer alan herhangi bir ürün veya hizmetin satıcısı konumunda olmaması durumunda Saten.com 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca yalnızca "aracı hizmet sağlayıcı" ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca "yer sağlayıcı" konumundadır. Sateen.com, Açık Pazar butiklerinde Platform’da yer alan ve kendisi tarafından yayınlanmamış hiçbir görsel, yazılı veya sair içeriğin gerçekliğinden, güvenilirliğinden, doğruluğundan ya da hukuka uygunluğundan sorumlu değildir ve söz konusu içeriklerin doğruluğunu kontrol etme gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

3.5. Üye, Açık Pazar butiklerinde Platform üzerinden herhangi bir Satıcı'dan yapacağı alımlarda akdedilecek mesafeli satış sözleşmelerinde Satıcı'nın satıcı taraf, kendisinin ise alıcı taraf olduğunu; Saten.com bahsi geçen mesafeli satış sözleşmesi ilişkisinde taraf olmadığını; dolayısıyla da kendisine karşı sadece Satıcı'nın yürürlükteki tüketici hukuku mevzuatı ve sair mevzuat kapsamında her anlamda bizzat sorumlu olduğunu kabul ve beyan eder. Bu bağlamda Açık Pazar butiklerinde sergilenen ve satılan tüm ürünlerin kalitesinden, mevzuata uygunluğundan, garanti belgesi verilmesinden, faturalandırılmasından ve sair diğer gerekli belgenin tesliminden ve satış sonrası gereksinim duyulan servis vs. hizmetlerinden ve ürünlerin süresinde teslim edilmesinden Satıcı bizzat ve münhasıran sorumlu olacaktır.

3.6. Açık Pazar butiklerinde Saten.com, aracı hizmet sağlayıcı statüsünden ve Satıcı ile imzalamış olduğu sözleşmedeki yetkisinden kaynaklı olarak; Üye’nin Satıcı’dan satın alacağı ürünlere dair, Satıcı adına ürün bedelini tahsilat yetkisine sahip olacak ve Alıcı Saten.com'a yapacağı söz konusu bu ödemeyle, Satıcıya karşı ödeme yükümlülüğünden kurtulacak ve ayrıca Satıcı’ya ödeme yapmak zorunda kalmayacaktır.

3.7. Üye, Platform üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerde ve yazışmalarda, işbu Üyelik Sözleşmesi'nin hükümlerine, Platform’da belirtilen tüm koşullara, yürürlükteki mevzuata ve ahlak kurallarına uygun olarak hareket edeceğini kabul ettiğini beyan eder. Üye'nin Platform dâhilinde yaptığı işlem ve eylemlere ilişkin hukuki ve cezai sorumluluk kendisine aittir.

3.8. Saten.com, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili makamların talebi halinde, Üye'nin kendisinde bulunan bilgilerini söz konusu makamlarla paylaşabilecektir.

3.9. Platform’a üyelik sırasında ve/veya alışveriş sırasında Üye’lerden alınan kişisel veriler, Üye ve/veya Satıcılar arasında sahtecilik, dolandırıcılık, Platform’un kötüye kullanımı, Türk Ceza Kanunu anlamında suç oluşturabilecek konularda çıkan uyuşmazlıklarda, yalnızca talep edilen konu ile sınırlı olmak üzere tarafların yasal haklarını kullanabilmeleri amacıyla ve sadece bu kapsam ile sınırlı olmak üzere uyuşmazlığa taraf olabilecek diğer Üye ve/veya Satıcılar'a iletebilecektir.

3.10. Üye'nin Hesabım Sayfası'na erişmek ve Platform üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu kullanıcı adı ve şifre bilgisi, Üye tarafından oluşturulmakta olup, söz konusu bilgilerin güvenliği ve gizliliği tamamen Üye'nin sorumluluğundadır. Üye, kendisine ait kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilen işlemlerin kendisi tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu, bu işlemlerden kaynaklanan sorumluluğunun peşinen kendisine ait olduğunu, bu şekilde gerçekleştirilen iş ve işlemleri kendisinin gerçekleştirmediği yolunda herhangi bir def'i ve/veya itiraz ileri süremeyeceğini ve/veya bu def'i veya itiraza dayanarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

3.11. Üye, Platform’u aşağıda sayılan haller başta olmak üzere hukuka ve ahlaka aykırı bir şekilde kullanmayacaktır.

·       • Platform’un herhangi bir kişi adına veri tabanı, kayıt veya rehber yaratmak, kontrol etmek, güncellemek veya değiştirmek amacıyla kullanılması;

·       • Platform’un bütününün veya bir bölümünün bozma, değiştirme veya ters mühendislik yapma amacıyla kullanılması;

·       • Yanlış bilgiler veya başka bir kişinin bilgileri kullanılarak işlem yapılması, yanlış veya yanıltıcı ikametgâh adresi, elektronik posta adresi, iletişim, ödeme veya hesap bilgileri de dahil yanlış veya yanıltıcı kişisel veriler kullanmak suretiyle gerçek olmayan Üyelik hesapları oluşturulması ve bu hesapların Üyelik Sözleşmesi'ne veya yürürlükte mevzuata aykırı şekilde kullanılması, başka bir Üye'nin hesabının izinsiz kullanılması, başka birinin yerine geçilerek ya da yanlış bir isimle işlemlere taraf ya da katılımcı olunması;

·       • Yorum ve puanlama sistemlerinin; Platform’daki yorumları Platform dışında yayınlamak gibi Platform dışı amaçlar için kullanılması veya sistemleri manipüle edecek şekilde kullanılma amaçları dışında kullanılması;

·       • Virüs veya Platform’a, Platform’un veri tabanına, Platform üzerinde yer alan herhangi bir içeriğe zarar verici herhangi başka bir teknoloji yayılması;

·       • Platform tarafından belirlenmiş olan iletişimler ve teknik sistemler üzerinde makul olmayan veya orantısız derecede büyük yüklemeler yaratacak ya da teknik işleyişe zarar verecek faaliyetlerde bulunulması, Saten.com'un önceden yazılı iznini alınmaksızın Platform’un üzerinde otomatik program, robot, web crawler, örümcek, veri madenciliği (data mining) ve veri taraması (data crawling) gibi "screen scraping" yazılımları veya sistemleri kullanılması ve bu şekilde Platform’da yer alan herhangi bir içeriğin tamamının veya bir kısmının izinsiz kopyalanarak, yayınlanması veya kullanılması.

3.12. Üye, Platform’da yaptığı işlemleri Sateen.com'a maddi ve Platform’a teknik olarak hiçbir surette zarar vermeyecek şekilde yürütmekle yükümlüdür. Üye, Platform’a zarar verecek her türlü program, virüs, yazılım, lisansız ürün, truva atı vb. içermemesi için gerekli koruyucu yazılımları ve lisanslı ürünleri kullanmak da dâhil olmak üzere gerekli her türlü tedbiri aldığını kabul ve taahhüt eder. Üye ayrıca Hesap Sayfası'na robot veya otomatik giriş yöntemleriyle girmeyeceğini kabul eder.

3.13. Platform’un veya üzerindeki içeriğin işbu Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen kullanım şartlarına veya yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullanılması hukuka aykırı olup; Saten.com'un ilgili talep, dava ve takip hakları saklıdır.

4. GİZLİLİK

4.1. Saten.com, Üye'nin Platform’da sunulan Hizmetler'den yararlanabilmek için Platform üzerinden kendisine sağladığı kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu da dahil her türlü mevzuata uygun bir şekilde işlenmesine, güvenliğinin sağlanmasına ve korunmasına önem vermektedir. Saten.com, bu kapsamda Üye'nin sağladığı kişisel veriler https://www.saten.com/sayfalar/kvkkbilgilendirme linkinde yer alan Gizlilik Politikası'na uygun olarak toplamakta, kullanmakta, aktarmakta ve diğer şekillerde işleyebilmektedir. Gizlilik Politikası, işbu Üyelik Sözleşmesi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.

4.2. Üye, Hizmetler'den faydalanarak ve/veya bir hesap oluşturarak Gizlilik Politikası'nda belirlendiği şekilde kişisel verilerinin toplanmasına, kullanılmasına, aktarılmasına ve diğer şekillerde işlenmesine açık bir şekilde ve özgür iradesiyle rıza göstermektedir. Kişisel verinin kullanılması ile ilgili koşullar ve bu konudaki haklarınızla ilgili olarak daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamızı inceleyebilir ve [email protected] adresine elektronik posta göndererek haklarınızı kullanabilirsiniz.

4.3. Üye tarafından Platform’da beyan edilen ve paylaşılmasına rıza gösterilen kişisel veriler; işbu Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen yükümlülüklerin ifası, Platform’un işletilmesi için gereken uygulamaların yürütülmesi, Üye için çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve Üye’ye özel reklam, satış, pazarlama, anket, benzer amaçlı her türlü elektronik iletişim, profilleme, istatistiksel çalışmalar yapılması amacıyla Sateen.com ya da iş ortakları tarafından Gizlilik Politikası'na uygun olarak toplanır, saklanır, işlenir, kullanılır ve akdi ilişkilerimize istinaden 3. Kişiler ile paylaşılabilir.

4.4. Üye, kişisel verilerinin bilgilerinin Saten.com tarafından bu şekilde kullanımına ve saklanmasına rıza gösterdiğini kabul ve beyan eder. Saten.com söz konusu kişisel verilerin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mad. 12 uyarınca güvenli şekilde saklanması, yetkisiz erişimlerin ve hukuka aykırı veri işlemelerin önlenmesi için gereken her türlü tedbiri alacaktır. Üye kişisel verileri üzerinde 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mad. 11 uyarınca sahip olduğu hakları kullanma ve bu verilerinde dilediği zaman değişiklik veya güncelleme yapma hakkına sahiptir.

5. FİKRİ MÜLKİYET HAKLAR

“Saten.com” markası ve logosu, “Saten.com” mobil uygulamasının ve Platform’un tasarımı, yazılımı, alan adı ve bunlara ilişkin olarak Saten.com tarafından oluşturulan her türlü marka, tasarım, logo, ticari takdim şekli, slogan ve diğer tüm içeriğin her türlü fikri mülkiyet hakkı ile kendi mülkiyetindedir. Üye, Saten.com'un veya bağlı şirketlerinin mülkiyetine tabi fikri mülkiyet haklarını yazılı izni olmaksızın kullanamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, çoğaltamaz ve bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz. Üye, mobil uygulamasının veya Platform’un bütünü ya da bir kısmını başka bir ortamda Saten.com'un yazılı izni olmaksızın kullanamaz. Üye'nin, üçüncü kişilerin veya Saten.com'un fikri mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde davranması halinde, Üye, Saten.com'un ve/veya söz konusu üçüncü kişinin tüm doğrudan ve dolaylı zararları ile masraflarını tazmin etmekle yükümlüdür.

6. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLER

Saten.com, tamamen kendi takdirine bağlı olmak üzere, işbu Üyelik Sözleşmesi'ni ve Platform’da yer alan Gizlilik Politikası da dahil her türlü politikayı, hüküm ve şartı uygun göreceği herhangi bir zamanda, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla Platform’da ilan ederek tek taraflı olarak değiştirebilir. İşbu Üyelik Sözleşmesi'nin değişen hükümleri, Platform’da ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacak, geri kalan hükümler aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir.

7. MÜCBİR SEBER

Ayaklanma, ambargo, devlet müdahalesi, isyan, işgal, savaş, seferberlik, grev, lokavt, iş eylemleri veya boykotlar dahil olmak üzere işçi-işveren anlaşmazlıkları, siber saldırı, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi, yangın, patlama, fırtına, sel, deprem, göç, salgın veya diğer bir doğal felaket veya Sateen.com'un kontrolü dışında gerçekleşen, kusurundan kaynaklanmayan ve makul olarak öngörülemeyecek diğer olaylar ("Mücbir Sebep") Saten.com'un işbu Üyelik Sözleşmesi'nden doğan yükümlülüklerini ifa etmesini engeller veya geciktirirse, Saten.com ifası Mücbir Sebep sonucunda engellenen veya geciken yükümlülüklerinden dolayı sorumlu tutulamaz ve bu durum işbu Üyelik Sözleşmesi’nin bir ihlali olarak kabul edilemez.

8. MUHTELİF HÜKÜMLER

8.1. Delil sözleşmesi;Üye, işbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğabilecek ihtilaflarda SA’nın resmi defter ve ticari kayıtları ile Saten.com'un veri tabanında, sunucularında tutulan e-arşiv kayıtlarının, elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul eder.

8.2. Uygulanacak Hukuk ve Uyuşmazlıkların Çözümü; İşbu Üyelik Sözleşmesi münhasıran Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olacaktır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nden kaynaklanan veya işbu Üyelik Sözleşmesi ile bağlantılı olan her türlü ihtilaf, İstanbul Tüketici Hakem Heyetleri ve İstanbul (Beykoz) Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri'nin münhasır yargı yetkisinde olacaktır.

8.3. Bildirim; Saten.com, Üye ile Üye'nin kayıt olurken bildirmiş olduğu elektronik posta adresi vasıtasıyla veya telefon numarasına arama yapmak ve SMS göndermek suretiyle iletişim kuracaktır. Üye, elektronik posta adresini ve telefon numarasını güncel tutmakla yükümlüdür.

8.4. Üyelik Sözleşmesi'nin Bütünlüğü ve Bölünebilirliği; İşbu Üyelik Sözleşmesi, konuya ilişkin olarak Taraflar arasındaki anlaşmanın tamamını oluşturmaktadır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin herhangi bir hükmünün yetkili herhangi bir mahkeme, tahkim heyeti veya idari makam tarafından tümüyle veya kısmen geçersiz veya uygulanamaz olduğu veya makul olmadığına karar verilmesi halinde, söz konusu geçersizlik, uygulanamazlık veya makul olmama ölçüsünde işbu Üyelik Sözleşmesi bölünebilir olarak kabul edilecek ve diğer hükümler tümüyle yürürlükte kalmaya devam edecektir.

8.5. Üyelik Sözleşmesi'nin Devri; Üye, Saten.com'un önceden yazılı onayını almaksızın işbu Üyelik Sözleşmesi’ndeki haklarını veya yükümlülüklerini tümüyle veya kısmen temlik edemeyecektir.

8.6. Tadil ve Feragat; Taraflar'dan birinin Üyelik Sözleşmesi'nde kendisine verilen herhangi bir hakkı kullanmaması ya da icra etmemesi, söz konusu haktan feragat ettiği anlamına gelmeyecek veya söz konusu hakkın daha sonra kullanılmasını ya da icra edilmesini engellemeyecektir.

9 (dokuz) maddeden ibaret işbu Üyelik Sözleşmesi, Üye tarafından her bir hükmü okunarak ve bütünüyle anlaşılarak elektronik ortamda onaylanmak suretiyle, onaylandığı an itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Öneri
Site ile ilgili önerilerimi nasıl iletebilirim?

Önerilerinizi iletmek için 0850 736 22 22 Çağrı Merkezimizi arayarabilir ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Ürün önerilerimi nasıl iletebilirim?

Ürün önerilerinizi iletmek için [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz